Van promotieplan naar een verkoopklaar huis
Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een sterk promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten prijs- en marketingstrategie maak jij de uiteindelijke keuze. Je kunt middelen inzetten zoals een online en offline verkoopbrochure, flyers, online campagne op social media… Ik beschik bovendien over de mogelijkheid jouw huis breed door te koppelen naar diverse woningsites. Dus welke woningsites nemen we op in het plan: Funda.nl? Huislijn.nl? VBO.nl?
Je hoeft geen woningstylist te zijn om je huis verkoopklaar te maken. Je ontvangt van mij tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar ik kan ook een complete metamorfose voor je verzorgen, of de vertrekken die leeg staan in jouw huis inrichten met echte en kartonnen meubelen.
Van bezichtiging naar onderhandeling
De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als je er zelf niet bij bent. Ik beantwoord alle vragen en geef meteen extra informatie over de woning en het te belopen biedingsproces. Dat werkt vaak beter doordat een makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren makelaar feilloos aan wanneer er een bod in de lucht hangt.
En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingsstrategie is uitvoerig met jou doorgesproken. En ik weet precies binnen welke marges ik moet opereren om tot het beste eindbod te komen. Dit alles uiteraard met constante tussentijdse overleggesprekken met jou.
Van koopovereenkomst naar notaris
Gefeliciteerd! Er is een bod geaccepteerd. Er is een mondelinge overeenstemming met een koper. Let wel: een mondelinge overeenstemming is niet rechtsgeldig, ook niet als deze per mail bevestigd is. Er is pas sprake van een (ver)koop als de koopovereenkomst getekend is. Ik stel de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.
Eindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis vooraf te inspecteren. Ook de meterstanden nemen we dan op. Net als ik heb jij deze akte al uitvoerig doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek. Deze ontvang je in een overzichtelijke afrekeningsnota.