Je woning verkopen
Je woning verkopen

Je huis verkopen in 4 stappen

Bij het verkopen van een huis kom je voor belangrijke beslissingen te staan. Ik, Karin de Jong ben betrokken, denk met je mee en geef een passend advies. Zo verwerk ik je wensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken. 

Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord in de tuin en je huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. De deskundige verkoop van een woning vergt een doordachte aanpak en een goede waardebepaling. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met mijn kennis van de actuele markt kom ik tot een realistische vraagprijs waar jij profijt van hebt.

Ik ga voor een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Eentje waarin zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel, de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld.

Van promotieplan naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een sterk promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten prijs- en marketingstrategie maak jij de uiteindelijke keuze. Je kunt middelen inzetten zoals een online en offline verkoopbrochure, flyers, online campagne op social media… Ik beschik bovendien over de mogelijkheid jouw huis breed door te koppelen naar diverse woningsites. Dus welke woningsites nemen we op in het plan: Funda.nl? Huislijn.nl? VBO.nl?

Je hoeft geen woningstylist te zijn om je huis verkoopklaar te maken. Je ontvangt van mij tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar ik kan ook een complete metamorfose voor je verzorgen, of de vertrekken die leeg staan in jouw huis inrichten met echte en kartonnen meubelen.

Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als je er zelf niet bij bent. Ik beantwoord alle vragen en geef meteen extra informatie over de woning en het te belopen biedingsproces. Dat werkt vaak beter doordat een makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren makelaar feilloos aan wanneer er een bod in de lucht hangt.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingsstrategie is uitvoerig met jou doorgesproken. En ik weet precies binnen welke marges ik moet opereren om tot het beste eindbod te komen. Dit alles uiteraard met constante tussentijdse overleggesprekken met jou.

Van koopovereenkomst naar notaris 

Gefeliciteerd! Er is een bod geaccepteerd. Er is een mondelinge overeenstemming met een koper. Let wel: een mondelinge overeenstemming is niet rechtsgeldig, ook niet als deze per mail bevestigd is. Er is pas sprake van een (ver)koop als de koopovereenkomst getekend is. Ik stel de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.

Eindelijk is het dan zover. De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis vooraf te inspecteren. Ook de meterstanden nemen we dan op. Net als ik heb jij deze akte al uitvoerig doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek. Deze ontvang je in een overzichtelijke afrekeningsnota.

Huis verkopen?

Ik sta voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Image

Te koop

AVAILABLE

Van Kinsbergenstraat 1
2665 BA Bleiswijk
€ 435.000

SOLD_UNDER_CONDITIONS

Hercules 19
2665 BL Bleiswijk
€ 715.000

SOLD_UNDER_CONDITIONS

Jonkerbos 21
2715 SK Zoetermeer
€ 287.500

HAS_RECEIVED_BID

Prins Mauritsstraat 6
2665 CL Bleiswijk
€ 462.500

SOLD_UNDER_CONDITIONS

Kerkstraat 3
2665 BD Bleiswijk
€ 339.500
Karin de Jong makelaars en woningpresentaties
Karin de Jong makelaars en woningpresentaties