Een woning aankopen
Een woning aankopen

Droomhuis gezien? Neem jouw aankoopmakelaar mee!

Wanneer je een huis wilt kopen dat te koop staat bij een makelaar, adviseer ik een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen joúw belang bij het aankopen van een woning.

Belangrijke beslissing

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doet je maar een paar keer in je leven. Karin de Jong is betrokken, denkt met je mee en geeft je een passend advies. Ik kan een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren), maar ik kan je ook in het gehele traject te begeleiden. Dit kan met of zonder zoekopdracht.

Van bezichtiging naar eindoordeel

Terwijl jij checkt of het huis aan je wensen voldoet, kijk ik alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Hoe staat het met de bestemmingsplannen, het energielabel en de milieuaspecten? Ik zal bovendien adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren. In veel gevallen zal dit gebeuren na een mondelinge overeenstemming met een verkoper voordat de wettelijke bedenktijd van de koopovereenkomst verloopt. Daarnaast zal ik je informeren over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst

Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie, het beste openingsbod of juist het eenmalige eindbod te bepalen. Ik zal je daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weet ik in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt.

Gefeliciteerd! Het eindbod is geaccepteerd, er is een mondelinge overeenstemming met verkoper. Let wel: een mondelinge overeenstemming is niet rechtsgeldig. Ook niet als deze per mail bevestigd is. Er is pas sprake van een (ver)koop als de koopovereenkomst getekend is. De koopovereenkomst zal ik grondig doornemen alvorens deze door jou getekend wordt.

Overdracht bij de notaris

De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd tijdens de einsinspectie op de dag van de notariële overdracht. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij de notaris van jouw keuze. In de meeste gevallen is bij aankoop van een bestaande woning de keuze van de notaris voor jou als koper. De notaris zorgt voor de inschrijving bij het Kadaster. Hier wordt de Akte van Levering, ook wel eigendomsbewijs, en de eventuele hypotheekakte ingeschreven. 

Tijd voor champagne! De sleutels zijn voor jou. Welkom thuis.

Huis kopen?

Ik sta voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Image

Te koop

AVAILABLE

Jonkerbos 21
2715 SK Zoetermeer
€ 287.500

AVAILABLE

Prins Mauritsstraat 6
2665 CL Bleiswijk
€ 485.000

AVAILABLE

Kerkstraat 3
2665 BD Bleiswijk
€ 339.500

SOLD_UNDER_CONDITIONS

Moutmolen 5
2665 SM Bleiswijk
€ 435.000
Karin de Jong makelaars en woningpresentaties
Karin de Jong makelaars en woningpresentaties